602368505

Menu weselne

Menu ustalamy z każdym klientem indywidualnie . Wszystko przygotowujemy własnoręcznie od ręcznie robionych pierógów, krokietów po wędliny z własnej wędzarni. Poniżej przedstawiamy przykładowe menu na pierwszy dzień przyjęcia weselnego.

Danie główne

 

Rosół

Naszą tradycją jest rosół gotowany z kaczek, indyka i wołowiny.

  

Mięsa:

Schab z kością
De volaille
Policzki wieprzowe Nelson z warzywami
Udko z kaczki confit
Pierś z kaczki sous vide
Łosoś z pieca
Sznycel po węgiersku

 

Ziemniaki z wody, kluski śląskie

kraszone skwarkami z cebulką zasmażaną i świeżym koprem


 

Ponadto:

Modra kapusta 
Bukiet warzyw gotowanych
Surówki dwa rodzaje
Mix sałat z sosem vinegret
Sos pieczeniowy

 

 

Drugi posiłek gorący

Ciasto Brownie
Lody
Mus malinowy
Owoce

 

 

Trzeci posiłek gorący

Filet z kurczaka sous vide podany na szparagach z sosem serowym
Kasza z warzywami
Polędwica z dorsza w sosie gorgonzola
Ryż z warzywami i kurczakiem
Pizza włoska z rukolą i szynką parmeńską
Golonka po bawarsku
Ziemniaki zapiekane w mundurkach

 

 

Czwarty posiłek gorący

Udziec wieprzowy z pieca
Kasza bulgur z warzywami
Świeżonka z cebulką
Kapusta kiszona zasmażana z łazankami
Sałatki
Surówka z kapusty pekińskiej
Sosy

 

 

Piaty posiłek gorący

Żeberka w sosie BBQ
Karczek z grilla
Oscypki z pieca ze świeżą żurawiną
Kurczak z pieca
Udziec z kurczaka pieczony w ziołach
Pieczone ziemniaki
Frytki stek house
Sos tzatzyki
Surówka colesław

 

 

Szósty posiłek gorący

Barszcz czerwony
Krokiety z pieczarkami 
Pierogi z mięsem podane z okrasą


Przedsiębiorca uzyskał subwencję finansową w ramach programu rządowego "Tarcza Finansowa 2.0 Polskiego Funduszu Rozwoju dla Mikro, Małych i Średnich Firm", udzieloną przez PFR S.A.